Lehet, hogy épp az ön munkahelye lesz a győztes?

Újra keresik az ország legintelligensebb vállalatát

Az első alkalommal egy mobilcég és egy védelmi rendszereket gyártó kisvállalat bizonyult a legintelligensebbnek a hazai vállalatok közül - de vajon idén sikerül-e valakinek kiütniük őket az első helyről?

2015.04.08 14:00ma.hu - S. Á.
Fotó: Mensa HungarIQa

Amikor nagyjából egy éve első ízben meghirdették, még a szervezők sem igen tudták, mire számítsanak: hányan fognak jelentkezni, lesz-e egyáltalán igény rá, akarják-e a vállalatok, hogy kitudódjon, ők gyűjtötték össze a legnagyobb agyakat. Az ötlet azonban rácáfolt a félelmekre, 18 kis- és nagyvállalat jelentkezett a megadott határidőig, és összesen 509 munkavállalót delegáltak, hogy kiderüljön, melyik cég mondhatja magát a legintelligensebb hazai vállalkozásnak.

Csakhogy ez a cím nem örökre szól: minden évben újabb trónkövetelők jönnek, akik szeretnék átvenni az első helyet, a Mensa HungarIQa ugyanis ismét meghirdette Az Év Intelligens Vállalata elnevezésű versenyt. A feltételek változatlanok: két kategóriában lehet nevezni attól függően, hogy az adott vállalat 100 fő alatti kisvállalatnak számít-e vagy ennél több dolgozót foglalkoztató nagyvállalatként indul. A verseny máris izgalmasnak ígérkezik, ugyanis a nagyvállalati kategória tavalyi győztese az elsők közt jelezte, hogy idén szeretné megvédeni a címét, de az csak a több fordulós verseny végeztével dől el, hogy sikerül-e ismét megszerezni az oklevelet.

A 2014-es Intelligens Vállalat verseny legjobbjai (Fotó: Mensa HungarIQa/Strémen Judit)

A versenybe minden vállalatnak a maga nagyságához mérten kell bizonyos számú munkavállalót delegálnia, ennek pontos értékét az Intelligens Vállalat honlapján található regisztrációs oldalról tudhatják meg, persze ha valahol ennél többen szeretnék megmérettetni magukat, az csak javíthat az esélyeken.

Az online teszten legjobb eredményt elért munkavállalók kapnak lehetőséget a második körben történő részvételre, ahol a Mensa hivatalos, nemzetközileg is használt felvételi tesztjét kell kitölteni, majd az itt elért eredmények alapján számítják ki a versenyben elindult létszámok figyelembe vételével, hogy melyik vállalatnál dolgozik a legtöbb kiemelkedő intelligenciájú alkalmazott.

A már korábban sikeresen megírt - a felvételi szintet elérő értékű - teszt, illetve a meglévő Mensa-tagság nem kizáró ok, de nekik nem kell újra tesztelniük, elegendő a jelentkezési lapon bejelölni, hogy már elérték a legintelligensebbekre jellemző 130-as értéket. Fontos tudni ugyanakkor, hogy az adott vállalaton belül a korábbi tesztelők aránya legfeljebb 50% lehet, vagyis az a variáció nem játszik, hogy valaki hirtelen alapít egy csupa Mensa-tagból álló céget.

Nos, az ön munkahelye vajon bele mer-e vágni a szellemi összecsapásba?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.