Engedélyt adott a bíróság

Már a Facebookon is lehet válópert indítani

Engedélyt adott egy manhattani bíró egy New York-i asszonynak, hogy a Facebook-üzenetben nyújtsa be válókeresetét.

2015.04.07 07:15MTI

A The Daily News New York-i napilap szerint ez azt jelenti, hogy a férjet egy Facebook-üzenetben fogják értesíteni arról, hogy jelenjen meg a valóperen. Három héten át minden héten egyszer fogják megismételni az üzenetet számára, illetve addig, amíg nem jelzi, hogy megkapta azt.

A nő ügyvédje elmondta, hogy a pár 2009-ben kelt egybe polgári ceremónián. Viszonyuk akkor kezdett megromlani, amikor a férj elállt attól az ígéretétől, hogy hagyományos ghánai szertartás keretében is fogadjanak örök hűséget egymásnak. A férfi ekkor eltűnt és soha nem élt együtt feleségével. Csak telefonon vagy a Facebookon jelentkezik nála néha, ezért döntött a bíró a közösségi oldal használatáról a válóperben.

Az első Facebook-üzenetre a férj egyelőre nem válaszolt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.