Folytatódik a hazai sikertörténet

Programfejlesztés extra tempóval

Fejlesztők és programozók helyett vizuális módon is lehet alkalmazásokat készíteni, így gyorsabban, egyszerűbben jöhetnek létre a vállalati szférát célzó alkalmazások.

2015.02.20 17:00ma.hu

Jelenleg is zajlik az alkalmazásfejlesztési piac átformálódása. A siker kulcsa a dobozos célszoftvereknél személyre szabottabb, rugalmasabb, de az egyedi fejlesztéseknél lényegesen hamarabb elkészülő üzleti alkalmazások, illetve az a módszertan, amellyel az üzleti alkalmazásfejlesztéssel foglalkozó Oriana és partnerei már az első megbeszélésre egy, az ügyféligényekre szabott prototípust mutathatnak be.

A technológia alapját az egyedi fejlesztésű és egyre bővülő platform, az Effector és a megújult fejlesztőeszköz, az Effector Studio jelenti. "A szállítói oldal átrendeződése miatt is szükség volt egy olyan fejlesztő eszközre, amelyet már nem csak a technológiai fejlesztők képesek alkalmazni, hanem a tanácsadók is. Az Effector Studio 2.0 az egyszerűbb működésével és átláthatóbb felületeivel most már programozói tudás nélkül is használható, amellyel alapszintű megoldások illetve prototípusok fejleszthetők akár pár óra alatt" - mondta Kovács Péter, az Oriana ügyvezető igazgatója.



Alkalmazásfejlesztési trendek
Az Adobe számára készített kutatás is rávilágított arra, hogy a mai üzleti applikációkkal szemben támasztott alapkövetelmények munkavállalói oldalról a biztonság, felhasználói élmény, gyorsaság, mobilitás, integrálhatóság, felhő alap. Emellett a Gartner úgy véli, nagy horderejű változások előtt állunk. Mivel a technológia teljes iparágak üzleti modelljére is hatással van, kialakult egy úgynevezett kétsebességes informatika. Az első fokozat hagyományos IT-nak nevezhető, míg a második fokozat az ügyfél oldaláról közelíti meg az informatikát.

Ennek felismerése "hozta össze" a fejlesztővállalatot az Invitellel: kiemelt partneri megállapodást jelentett be a két cég. Az együttműködés eredményeként az Invitel gyorsan és költséghatékonyan fejleszthet az ügyfelek igényeire szabott üzleti alkalmazásokat és szolgáltatásokat, az Oriana szolgáltatásai pedig mostantól a felhőből is elérhetőek.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.