Allianz

Mobil bankkártya-olvasókkal ellátott üzletkötők

Magyarországon is megjelent a mobiltelefonos bankkártya-elfogadás, a mobilhoz kapcsolódó POS terminálos (mPOS) fizetési megoldást az Allianz Biztosító üzletkötőinél vezette be az Ingenico Group, az új technológiát csütörtökön mutatták be a sajtónak Budapesten.

2015.02.19 17:32MTI
Facebook/Ingenico

Az Ingenico a világ 125 országában több mint 20 millió bankkártyás fizetési terminált működtet. Az okostelefonhoz bluetooth-szal kapcsolódó terminált 2013 tavaszán Barcelonában mutatta be a cég, és az év nyarától értékesíti is azt. Nyugat-Európa számos országában több ezer ilyen terminál üzemel már.

Az eszköz bárhol működtethető, ahol szükséges a fizetésnél a mobilitás, így a futárok és más, házhoz járó szolgáltatók is használják.

Az Allianznál a teljes technikai hátteret is az Ingenico biztosítja - mondta Szabó Gábor, az Ingenico csoport Magyarországért felelős vezetője.

A fejlesztés 30 millió forintba került. A költség nagyobb részét - pályázat alapján - a MasterCard fizette - válaszolta Végh István, az Allianz Hungária Zrt. operációért és IT területért felelős vezérigazgató-helyettese az MTI kérdésére.

Hozzátette, hogy az üzletkötők nem fizetnek a mobiltelefonhoz kapcsolódó terminálokért, azok bérleti díját a biztosító fizeti az Ingenicónak.

Az Allianz üzletkötői 560 mPOS terminállal dolgoznak, és a múlt év ősze óta 7 ezer tranzakciót bonyolítottak le ezekkel, egy tranzakcióra mintegy 20 ezer forint jutott - mondta Pásti Zoltán, a biztosító értékesítésért és hálózatirányításért felelős vezérigazgató-helyettese a tájékoztatón.

A terminálok száma néhány hónapon belül 800-ra növekszik. A mobiltelefonnal összekapcsolt terminálok kiváltják a készpénzfizetést és azonnal a biztosítóhoz érkezik a befizetett díj - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.