Safer Internet

Internetbiztonsági kisfilmek a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattól

A közel félszáz munka közül a Gyermekmentő Szolgálat munkatársaiból, pszichológusból, egyetemi oktatóból és nagy informatikai cégek munkatársaiból álló zsűri választotta ki a nyerteseket.

2015.02.18 01:30MTI

Az internetben rejlő lehetőségeket és veszélyeket bemutató, figyelemfelkeltőként használható kisfilmeket tett hozzáférhetővé honlapján a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat - közölte a szervezet.

Pethő Zsófi PR-munkatárs elmondta: a hat kisfilm az idén első alkalommal kiírt pályázatuk nyertese. Legfeljebb háromperces animációs, kis- vagy riportfilmekkel pályázhattak általános iskolások és közép- vagy felsőfokú tanulmányokat folytatók.

A közel félszáz munka közül a Gyermekmentő Szolgálat munkatársaiból, pszichológusból, egyetemi oktatóból és nagy informatikai cégek munkatársaiból álló zsűri választotta ki a nyerteseket. A díjakat a február 10-én megrendezett Biztonságosabb Internet Napon adták át Budapesten.

"Nagyon örülünk, hogy a kiírt pályázatra ennyi munka érkezett, mivel fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok figyelmét ilyen formában, interaktívan, a saját alkotásaikon keresztül is felhívjuk az internet lehetséges veszélyeire, azok megelőzésére. Érdekes volt látni, hogy ezt a korosztályt milyen kérdések foglalkoztatják és milyen tapasztalatokkal rendelkeznek. Nagyon köszönjük azon pedagógusok munkáját, akik a gyerekek kreativitásának a kibontakozásában segédkeztek" - mondta a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat munkatársa.

(A kisfilmek elérhetősége: https://saferinternet.hu/hirek/2015/02/12/biztonsagosabb-internet-nap-2/)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.