Újraélesztés

Hibridekkel támad fel a VAIO - képek, videó!

A Sony tavaly adta el évek óta gyengélkedő PC-üzletágát egy befektetési alapnak.

2015.02.17 09:00ma.hu
The Verge

A Sony több mit egy évvel ezelőtt úgy döntött, megszabadul veszteséges PC-divíziójától. A VAIO-t egy japán befektetési társaság, az Industrial Partners vette meg, amely - szerencsére - új életre keltette a patinás márkát. Ennek köszönhető, hogy a Sonyból kivált cég hétfőn két új laptopját is bemutathatta: a VAIO Z-t és a VAIO Z Canvast. Előbbi a gyártó új csúcsterméke: egy 1600 dolláros ultrabook, amely különleges kialakításának köszönhetően tabletté alakítható - utóbbi pedig egy olcsóbb, kisebb kijelzővel és levehető billentyűzettel szerelt modell.

The Verge

A VAIO Z kétféle változatban lesz kapható. Az egyikben egy Intel i7-es, a másikban pedig egy Intel i5-ös processzor muzsikál; mindkét laptop 13,3 hüvelykes érintőkijelzőt, alumíniumból és karbonszálas műanyagból épített házat és SSD-meghajtót kapott. A VAIO impozáns teljesítményére utalva csak "szörnyetegként" emlegeti gépet. Nos, a Z szörnyeteg létére elég keveset eszik, a gyári adatok szerint akár 15,5 óráig is bírja egyetlen feltöltéssel.

The Verge

A Z Canvas is meglepően erős specifikációkkal dicsekedhet. A PC-be 12,3 hüvelykes kijelzőt, Intel i7-es processzort, 256GB-os SSD-t és 16 GB-os memóriát építettek. Nagytestvéréhez hasonlóan ez is igazi "alakváltó": ha lekapjuk róla a billentyűzetet, teljes értékű táblagépként fungál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.