Telefon szemüvegként

Virtuális valóság okostelefonnal

Ingyenesen teszi elérhetővé az LG azt a kiegészítőt, mellyel okostelefonunk pillanatok alatt el tud repíteni a virtuális valóságba.

2015.02.12 09:00ma.hu
Forrás: LG

A hétköznapi felhasználók életének részévé kívánja tenni a virtuális valóságot az LG Electronics és Google. A VR for G3 kiegészítő ingyenesen jár majd azoknak (bizonyos régiókban), akik új LG G3 okostelefont vásárolnak. A Google Cardboard szemüvegével működik, segítségével a G3-tulajdonosok számos, a Google Play áruházból letölthető VR-kompatibilis alkalmazást és játékot próbálhatnak ki.

A kiegészítő - más, fejen viselhető, saját processzorral és kijelzővel rendelkező VR-eszközökkel szemben - a G3 hang- és képtechnológiáját használja. A dél-koreai vállalat okostelefonjában található Quad HD kijelzőjének köszönhetően éles képet jelenít meg, a virtuálisvalóság-élmény valósághűbb lesz. A Rear Key, azaz a hátlapi gombok formatervezése mellett a kiegészítő kihasználja vállalat Boost AMP funkcióval szerelt egy wattos beépített hangszóróit. Emellett Bluetooth headsetekkel is kombinálható.

A Google Cardboard szemüveg tervezési sablonja alapján készült formaterve, amely online elérhető azok számára, akik szeretnék maguknak elkészíteni. Az oldalán található, ritkaföldfém neodímiumból készült mágnesgyűrű az LG G3 mágneses giroszkópszenzorával működik együtt, amelynek segítségével válogathatunk az applikációk és a menüpontok között anélkül, hogy megérintenénk a képernyőt. A kiegészítő működéséhez nincs szükség másra, elegendő csupán a telefont a nézőeszközbe helyezni.

A termék e hónapban kerül a piacra bizonyos régiókban, az LG G3-vásárlók pedig a telefon dobozában található QR-kód segítségével letölthetnek egy ingyenes VR játékot, a Robobliterationt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.