Pénzügyek

Talpra állhat a HTC

Az elmúlt években feltűnően gyengélkedő tajvani okostelefon-gyártó újabb nyereséges negyedévet zárt. Sorban a harmadikat.

2015.02.08 22:00ma.hu
The Verge

A HTC még pénteken tette közzé legújabb, a tavalyi év negyedik negyedévéről szóló pénzügyi jelentését. A tajvani gyártó 1,5 milliárd dolláros bevételt és szerény, 15,9 milliós nyereséget jelentett. Peter Chou, a cég vezérigazgatója szerint ez "biztos alapot" jelent azoknak az új termékkategóriáknak a bevezetéséhez, amelyek révén a cég szeretné megerősíteni az elmúlt években meglehetősen ingataggá vált piaci pozícióját. A HTC jól ismert okostelefonjai mellett egyelőre csak a Re akciókamerával jelentkezett, de azt ígérik, hogy az elkövetkező hónapokban egész sor okos eszközt - köztük az Under Armourral közösen fejlesztett okosórákat és fitneszkarkötőket - is bemutatnak majd.

Jó hír, hogy a korábban feltűnően gyengélkedő HTC sorban a harmadik nyereséges negyedévét zárta, és bevételei is stabil növekedést mutatnak. A cég március 1-én, a barcelonai Mobile Word Congress nyitónapja előtt mutatja be új csúcstelefonját, azt remélik, hogy a frissített HTC One komoly sikert arat majd a vásárlók körében.    

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.