Vöröskereszt

Véradás, mobiltelefon segítségével

Természetesen magán az aktuson személyesen kell részt venni, de arról, hogy hol adhatunk vért, már mobilappon keresztül is tájékozódhatunk.

2015.02.04 17:00ma.hu
Forrás: Wikipedia

A Magyar Vöröskereszt havonta közel 1000 véradást szervez, most új felületeken hívja fel az ifjúság figyelmét tevékenységük fontosságára. Ezt a célt szolgálja az egyetemek és a főiskolák között kilencedik éve megrendezett Országos Felsőoktatási Véradóverseny, emellett megújult a veradas.hu weboldala is. A most bejelentett mobilalkalmazás a következő lépés a Vöröskereszt számára a digitális platformokon történő terjeszkedésben.

Az applikációval, amit az EPAM önkéntesen fejlesztett a Magyar Vöröskereszt számára, nem csupán feltérképezhetjük a véradási lehetőségeket, de egy játékos kérdőíven keresztül megtudhatjuk azt is, hogy adhatunk-e vért. Emellett a legfrissebb, véradással kapcsolatos hírek is elérhetőek az alkalmazáson belül, valamint a saját véradásunkkal kapcsolatos információinkat is megoszthatjuk másokkal a közösségi oldalakon.

"A Magyar Vöröskereszt 1939 óta szervezi a véradásokat Magyarországon. Az elmúlt 76 évben mindig nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy a véradók igényeit, a nemzetközi és hazai trendeket figyelembe véve szólítsuk meg véradóinkat. Éves szinten 11-13 ezer véradóeseményt szervezünk. Az elmúlt évek tapasztalatai szerint véradóink leginkább az interneten tájékozódnak a lehetséges véradóhelyszínekről és időpontokról" - hívta fel a figyelmet Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

A "Véradás - Vöröskereszt" nevű alkalmazás már ingyenesen letölthető Android és Windows Phone operációs rendszerekre, valamint hamarosan elérhető lesz az Apple Store-ban is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.