Mit számít a hatékonyabb ventilátorlapát?

Ilyen laptopokról álmodnak az iskolások

Egyes laptopokat célzottan arra terveztek, hogy illeszkedjen az oktatók és diákok igényeihez, valamint a tantermi használathoz is. Strapabíró kialakítás, kézíráskövetés és újgenerációs processzorok.

2015.01.29 11:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: Lenovo

Az egyik legnagyobb probléma a modern számítógépekkel, hogy hiába az érintőképernyő, a természetes kézírás még mindig "kockás füzetben" történik, mert a digitális eszközök nem képesek ezt az élményt - írássebesség és -minőség, a jegyzetelés szabadsága stb. - nyújtani. Ezen kíván változtatni az ActivePen, melynek pontossága és nyomásérzékenysége révén - fejlesztője, a Lenovo szerint - természetessé válik a kézírás az érintőképernyőn. A ThinkPad 11e széria - hagyományos laptop és több üzemmódos (laptop, állvány, táblagép és sátor) kivitelben - nem csak hardveresen, hanem szoftveresen is igyekszik felnőni a feladathoz: az előre telepített Intel edukációs szoftvereken túl a távol-keleti vállalat saját WRITEit és REACHit szoftvereit is tartalmazza.

Köztudott, hogy a tanulók könnyelműen lehajítják a laptopjaikat, bevágják a hátizsákjuk mélyére, és az is előfordul, hogy valamilyen ital vagy folyadék ömlik rájuk. Ebből következően a laptopokat a katonai - MilSpec - elvárásoknak megfelelően tizenegy tesztelési módszernek és tizenkilenc eljárásnak vetették alá őket, köztük vizsgálták az ellenállást homokkal-, porral-, szélsőséges időjárási körülményekkel-, párával-, mechanikai behatásokkal szemben.

5. generációs Intel Core processzorokkal látták el a windowsos masinákat, de hamarosan AMD CPU-kkal is elérhető lesz. 2,5 centiméteres vastagságával és kevesebb mint másfél kilogrammos tömege nem csak a hordozhatóságot segíti elő, de a rövid betöltési időnek köszönhetően megelőzi, hogy a diák emiatt lekésse az óra elejét. A HD kijelző 11,6"-os hordozható keretben áll a hallgatók rendelkezésére; a A ThinkPad YOGA 11e Corning pedig Gorilla Glass 3 üveggel is rendelkezik, amely a 10 pontos multi-touch kijelzőt a fokozott igénybevételtől óvja.

A testreszabható funkciókat úgy alakították ki, hogy az oktatási intézmények különleges igényeit kielégítsék, a választható egyedi azonosító, a BIOS rendszer módosíthatósága, a lézergravírozhatóság és az egyedi képalkotás is ezt szolgálja. Ráadásul, a Stoneware részeként, a LanSchool tanterem-felügyelő szoftver elérhetővé teszi a tanároknak, hogy miniatűr nézetben figyelemmel követhessék, hogy a diákok éppen mivel foglalkoznak, vagy alkalomadtán elsötétíthessék a képernyőiket, hogy visszanyerjék a figyelmüket, valamint megoszthassanak bármit a tanteremben található gépekkel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.