404-es hiba

Plane not found - meghekkelték az Malaysia Airlines-t

A Lizard Squad hackercsoport, amely karácsonykor órákra használhatatlanná tette az Xbox Live és a PlayStation Network hálózatát, vállalta magára a Malaysia Airlines weboldala elleni támadást.

2015.01.26 18:45ma.hu

Sokáig az alábbi kép volt látható a Malaysia Airlines weboldalán, amiről egy kalapos-monoklis béka nézett vissza a felhasználóra, a 404-Plane Not Found hibaüzenetet adva (utalva a márciusban eltűnt MH370-es járatra), a "Hacked by LIZARD SQUAD-OFFICIAL CYBER CALIPHATE" aláírással.


Ezt követően egyes felhasználók számára a légitársaság weboldalának már egy béta változata volt elérhető.


Az még nem világos, hogy a Lizard Squad milyen kapcsolatban áll a Cyber Caliphate hekkercsoporttal, amely azt állítja magáról, hogy köze van az ISIS-hez. Múlt hónapban a Cyber Caliphate átvette az uralmat az amerikai központi katonai parancsnokság Twitter és YouTube-csatornái felett.

A Malaysia Airlines Facebook-oldalán megerősítette a támadás hírét.

A Lizard azt állítja, hogy hozzáfért a légitársaság utasainak adataihoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.