Intel Education Connect Access Point

Az elmaradottabb iskolák is átléphetnek a 21. századba

A digitális tartalmak tárolásához és szétosztásához hasznos az az eszköz, ami különösen az olyan iskolákban nyújthat segítséget, ahol alacsony vagy csak időszakos az internet hozzáférés.

2015.01.22 19:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: Intel

A Londonban zajló BETT oktatási szakkiállításon számos olyan termék mutatkozott be, amely a 21. századi oktatás megteremtését célozza. Ezek egyike az új Intel Education Content Access Point, amelyet kifejezetten a pedagógusok, a diákok és az informatikai rendszergazdák számára hoztak létre a digitális tartalmak tárolásához, rendszerezéséhez és közreadásához, és amely különösen az olyan iskolákban lehet hasznos, ahol alacsony vagy csak időszakos az internet hozzáférés. Többféle - vezetékes, vezeték nélküli, mobil vagy internet kapcsolat nélküli - hálózati kiépítés mellet is használható, így téve lehetővé az infrastruktúrától független alkalmazást.

Az eszköz segítségével a tanárok tananyagot hozhatnak létre a saját vagy az iskolai rendszer által előre feltöltött tananyagok felhasználásával. Az Intel Atom E3815-ös processzora által meghajtott eszköz 500 GB tárolókapacitással rendelkezik, és egyszerre akár 50 diák számára is képes hozzáférést nyújtani a digitális tartalmakhoz. Az 5 órás áthidalási időt biztosító akkumulátor kapacitásnak köszönhetően folyamatos működést garantál még áramkimaradás esetén is.

A készülékek azt demonstrálják, hogy miként lehet a számítástechnikát az Egyesült Királyságban használt tantervekbe beépíteni, a tudományos tananyagoktól kezdve egészen a földrajzig. További kiegészítő egységek használatával a tanárok és a diákok talajszondákat készíthetnek, csatlakoztathatják az iskola időjárásjelző állomását az internethez, és olyan robotokat építhetnek, amelyek a tárgyak energiáját méri. A berendezésekhez tartozó használati utasításokat a tanárok ingyen letölthetik.

A Big Data nem csak az ipari felhasználást vagy a közösségi médiát szolgálja, hanem az egyéni tanulást is támogatja, élményszerűvé teszik a tanulási folyamatot, és növeli a diákok aktivitását, vélik a vállalat szakemberei. Analitikai eszközök használatával valós idejű információt kapunk a diákok magatartásáról és a tanulmányaikban való előrehaladásáról, ezáltal a tanárok és az iskola vezetői megfontoltabb döntéseket tudnak hozni, valamint lehetőségük lesz arra, hogy megfelelően reagáljanak a diákok tanulmányi eredményére.

Az Intel úgy véli, hogy a technológiai átállás elősegítéséhez tovább kell erősíteni az informatikát az iskolákban. Ahelyett, hogy többnyire az iskola műszaki infrastruktúráját és eszközparkját biztosítanák, az IT döntéshozóknak informatikai vezető szerepet kell betölteniük, és az oktatási folyamat azon támogatóivá kell válniuk, akik segítenek a tanároknak és a diákoknak abban, hogy megismerjék és alkalmazzák az új technológiát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.