Terror Párizsban

"Iszlamista kibertámadások" francia weboldalak ellen

A hackerek a Le Parisien, a Marianne és a 20 Miutes oldalát is levadászták.

2015.01.18 09:45ma.hu

A BBC szombati híre szerint ismeretlen hackerek több francia médiavállalkozás – köztük a Le Parisien, a Marianne és a 20 Miutes – oldalát is elérhetetlenné tették. 

A francia kormány szerint a 17 ember halálát okozó párizsi terrortámadások után nem kevesebb, mint húszezer weboldalt ért támadás. A veszélyre csütörtökön, egy nappal az összehangolt támadássorozat előtt a francia hadsereg kiberbiztonsági különítményének vezetője is felhívta a figyelmet. Arnaud Coustilliere altábornagy szerint az akciók mögött „jól szervezett csoportok” és „közismert iszlamista hackerek” állnak, akik a terrortámadások áldozatai melletti vasárnapi szimpátiatüntetést akarták megtorolni.

A Le Parisien weboldalát üzemeltető Oxalide nevű cég illetékesei a BBC-nek nyilatkozva elmondták: nagy erőkkel vizsgálják, mi okozhatta a pénteki szolgáltatás-kimaradást, de elsődleges felmérésük szerint nem valószínű, hogy túlterheléses támadás érte volna az oldalt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.