Viszlát, Google Glass!

Kudarc a szuperszemüveg?

A Google bejelentette, hogy felhagy a Google Glass-szel. Az okosszemüveg ugyan nem tűnik el a porondról, de széleskörű elterjedésének ezzel - legalábbis a közeljövőben - lőttek.

2015.01.18 17:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: Google

Az amerikai keresőóriás bejelentette az okosszemüveg projekt lelövését. Pontosabban azt, hogy noha továbbra is elkötelezett az okosszemüveg, mint fogyasztói termék széles körben való elterjesztésében, a Google Glass jelenlegi formában való gyártása leáll. Ehelyett az eszköz jövőbeli változataira fókuszálnak majd. Ezzel megszűnik az Explorer program is, melynek keretei között a szoftverfejlesztőknek lehetősége nyílt mintegy 1500 dolláros áron (400 ezer forint) megvásárolni a Google Glass-t.

Az Explorer még 2013-ban indult el az Egyesült Államokban, tavaly nyáron pedig az Egyesült Királyságban is megjelent. Ezt követően szinte mindenki azt várta, hogy viszonylag gyorsan bekövetkezik a teljes fogyasztói piac felé való nyitás. A következő héttől azonban már nem vesznek fel rendeléseket a Google Glass-re, ugyanakkor azokat a vállalatokat továbbra is támogatni fogják, akik már használják.

Az amerikai vállalat ezzel egy időben kiköltözteti a fejlesztőcsapatot a Google X részlegből, mely a futurisztikus kutatásokért és tervezésért felel. Elbocsátani azonban senkit sem terveznek: a jövőben az otthoni automatizációval foglalkozó részleg alatt dolgoznak majd a mérnökök.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.