Új utak a számítógép vezérlésében

3D-s kamerát kapott laptopok

A kamera érzékeli és feldolgozza háromdimenziós mozdulatainkat, így lehetővé válik az interaktív játékok játszása, weboldalak megnyitása mozgásérzékeléssel, vagy alkalmazásokat irányíthatunk úgy, hogy közben nem érintjük meg a notebook billentyűzetét vagy egerét.

2015.01.11 17:00ma.hu
Forrás: Acer

Az Acer új Aspire 17 Nitro notebookjai Intel RealSense 3D kamerával vannak felszerelve. A kamera képes érzékelni és feldolgozni háromdimenziós természetes mozdulatainkat, így lehetővé válik az interaktív játékok játszása, weboldalak megnyitása mozgásérzékeléssel, vagy applikációkat irányíthatunk úgy, hogy közben nem érintjük meg a notebook billentyűzetét, vagy egerét.

Az Intel RealSense 3D kamera egy hagyományos és egy infravörös kamerát, valamint egy infravörös lézer projektort tartalmaz. Ezek összessége térképezi fel az infravörös fény segítségével a környezetet, és továbbít információt. Ez a vizuális adatfolyam az Intel RealSense mozgásérzékelő szoftverén át kerül feldolgozásra, s egy érintésmentes felületet hoz létre, mely remekül érzékeli a kéz mozdulatait, illetve az arc gesztusait.

A notebook modellek 17,3 col képátlós full HD IPS kijelzőkkel rendelkeznek, és a legújabb Intel Core i7-4710HQ quadcore processzorokkal és NVIDIA GeForce GTX 860M grafikus kártyákkal (akár 4GB DDR5 VRAM-mal) vannak felszerelve. Persze a "fedélzeti" 16GB RAM sem hanyagolandó. Gyors 128GB-s vagy 256GB-s SSD-k is rendelkezésre állnak, mellettük akár 1TB kapacitású HDD-val. Emellett a legújabb 802.11ac vezetéknélküli megoldásokat tartalmazza, mely kétszer gyorsabb, mint az előző generációs 802.11n. Emellett növelt hálózati sebességgel, hatótávval és stabilitással garantál gyors és párhuzamos nethasználatot. Dupla vezetéknélküli antennáival 2.4, illetve 5GHz frekvenciatartományban működik.

Ahhoz, hogy a notebook hűvös maradjon, miközben optimális teljesítményt nyújt, a laptopok Acer DualDefender technológiával lettek ellátva: a porkifújó hatású hűtőrendszer fém lapátokkal ellátott ventillátorokkal bír, melyek révén gátolható a por lerakódása. Hatékonyságának köszönhetően növekszik a hőelvezetés hatásfoka, továbbá csökken a zajszint is.

Négy beépített, 8 Watt összteljesítményű, Dolby Digital Plus Home Theater rendszerrel bíró hangszóró gondoskodik a hangzásról. Egyes modellek Blu-ray olvasót is tartalmaznak.

Kapcsolódó írások:

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.