UHD Alliance

Végre egységesedik a "brutálnagy" felbontás

4k, 8k, UHD és még számos más elnevezés, ami mind eltérő, a full-HD-nél nagyobb felbontást jelöl. Ebben a káoszban vágnak végre rendet.

2015.01.11 09:00ma.hu

Vezető hollywoodi stúdiók, szórakoztató elektronikai gyártók, tartalomszolgáltatók, filmgyártók és technológiai vállalatok az idei CES-en jelentették be az UHD Alliance létrehozását. Céljuk, hogy új szabványokat határozzanak meg a képi szórakoztatás világának következő generációs fejlesztéseihez, s ezzel segítsék a video technológiák innovációját, beleértve a 4K és az ennél nagyobb felbontású, nagyobb dinamikatartományú, szélesebb színskálával rendelkező és lenyűgöző 3D térhatású audio megoldásokat.

Az UHD Alliance létrehozásakor a fogyasztó volt a figyelem középpontjában: a szövetség prémium kategóriás ultranagy felbontású tartalmakról és eszközökről nyújt tájékoztatást a minőségi otthoni szórakoztatás érdekében. A szövetség arra is figyel, hogy illeszkedő, integrált és csúcsminőségű UHD környezetet lehessen nyújtani a fogyasztók számára a rendszer minden elemére vonatkozóan. A prémium kategóriás UHD tartalmakat és eszközöket egyértelműen fogják jelölni, így a vásárlók a boltban is könnyen felismerhetik őket.

A szövetséget olyan globális nagyvállalatok hozták létre, mint például a Samsung Electornics Co., a DIRECTV, a Dolby, az LG Electronics Inc., a Netflix, a Panasonic Corporation, Ltd., a Sharp Corporation, a Sony Visual Product Inc., a Technicolor, a Walt Disney Studios, a Twentieth Century Fox és a Warner Bros. Entertainment.

Az UHD Alliance garantálja, hogy a folyamat valamennyi eleme - kezdve a gyártástól, a forgalmazáson és a tartalomfogyasztáson át, egészen az eszközök lejátszási képességéig - megfeleljen a prémium kategóriás szabvány követelményeinek. A következő hónapokban a társulás azon fog dolgozni, hogy egy olyan technológiai tervet dolgozzon ki, amely elősegíti az UHD technológia gyors fejlődését világszerte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.