Who let the dogs out?

Állatainkat is eléri az online világ

Kutyakövető kamera, robotizált tápszer-adagoló, lézeres macskafuttató - csak néhány azon új kütyük közül, melyekkel házikedvenceink is beléphetnek a 21. századba.

2015.01.09 11:00ma.hu
Forrás: Motorola

A Las Vegas-i Consumer Electronics Show-n számos, házikedvenceknek, illetve gazdáiknak szánt kütyü mutatkozott be. A sok eszköz közül kiválasztottunk néhányat; az első a fent látható Scout 5000. Nem csak nyomon lehet követni a beépített GPS révén kutyánkat, de a nyakra csatolható készülékkel gyakorlatilag azt láthatjuk, amit ő. Akár élő videofolyamot is kaphatunk csatangolásáról telefonunkra, sőt, hangunkat is továbbíthatjuk négylábú barátunknak. Veszélyes helyzetben kutyaéletet menthet az eszköz! Emellett képes érzékelni az ugatást, vagyis az eb jelzését digitálisan (is) megkaphatjuk.

Forrás: Petnet

De nem csak játékról szól a kutyák, macskák élete. "Néha" meg is kell őket etetni, ami komoly korlátokat jelenthet a gazda számára, ha sokat kell otthonától távol tartózkodnia. Ahelyett, hogy a szomszéd nyakába varrnánk ezt a feladatot, a Petnet is segíthet. A robotizált tápszerosztó szerkentyűn időzítővel beállítható a behelyezett étel egyes adagjainak kiosztási ideje, így kedvenceink nem dézsmálják fel egyszerre az egészet, mégis, folyamatosan hozzájuthatnak az ennivalóhoz.

Forrás: Petcube

Végül említést érdemel a Petcube is. A multifunkciós eszköz Wi-Fi képessége révén lehetővé teszi környezetének megfigyelését. És hogy miként lehet rávenni arra a macskát, hogy a kamera környékén maradjon? Nos, a beépített lézermutató segítségével könnyen előcsalogatható a kandúrokból a játékosság. Még hangszóróval is rendelkezik, így akár hozzá is szólhatunk lustálkodó vagy éppenséggel túl aktívvá váló macskáinkra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.