Lenovo AnyPen

Merne tollal vagy ceruzával érintőképernyőre írni?

Jól teszi, ha nem, a legtöbb készülék ugyanis "nem örül" egy ilyen tortúrának. De van néhány olyan, amelyiket kifejezetten erre fejlesztettek ki.

2015.01.08 21:00ma.hu
Forrás: Lenovo

A Lenovo AnyPen technológiája révén bármely toll vagy ceruza kézírásos adatbeviteli eszközzé válik. A felhasználók fogják az általuk kívánt eszközt és közvetlenül használhatják azt a tablet érintőképernyőjén a navigáláshoz, nincs többé szükség az ujjaikra. A Lenovo AnyPen technológia a tabletre történő kézzel való írást a papírlapra való íráshoz hasonlóvá teszi. Emellett feleslegessé válik az érintőképernyős használatra tervezett külön toll vásárlása, illetve pótlása elvesztés esetén.

A távol-keleti vállalat YOGA Tablet 2 eszközében debütáló technika mellett két előlapi hangszóróval, Wolfson Master Hi-Fi zajcsökkentéssel és Dolby hangrendszerrel rendelkezik. A Windows 8.1-gyel előre telepített, 8 hüvelykes FHD képernyővel és Intel Atom processzorral szerelt eszköz akár 15 óráig is bírja egyetlen töltéssel.

A tablet nagytestvére, az új YOGA 3 11 és 14 hüvelykes változatban jelenik meg. Mindkét átalakítható, klementin narancs, platina ezüst, krétafehér vagyébenfekete színekben elérhetp gép boríték vékonyságú - 18,3 milliméteres vagy vékonyabb - kialakítással bír. Két forgópántos dizájnja lehetővé teszi a 360 fokos elforgatást, így négy üzemmódot kínál: laptop, állvány, sátor és tablet . Továbbá lehetőség van arra, hogy a képernyő 180 fokos szögben maradjon (teljesen vízszintes állapotban).

Az 5. generációs Intel Core i7 processzorokig terjedő lapkaválasztékkal (a 14 hüvelykes modell esetében), Windows 8.1 operációs rendszerrel, FHD képernyővel és 802.11 A/C Wi-Fivel rendelkeznek. Emelett sztereó hangszórókkal és Waves hangrendszerrel szerelték fel őket. A Harmony szoftver segít felfedezni és testre szabni az alkalmazásokat: automatikusan beállítja a képernyő fényességét, ha egy könyvet olvasunk, bekapcsolja a mozgással történő vezérlést, optimalizálja a hangbeállításokat egyes üzemmódokban és új app-okat ajánl.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.