A Samsung ULTRA-WQHD kijelzője

Ultraszéles felbontás 34 hüvelyken - ívelve

A hagyományos síkképernyős monitoroktól gyökeresen eltérő élményt nyújt, hiszen a kijelző sarkai az azt néző ember szeméhez hasonlóan íveltek. Mindezt asztali monitorhoz képest hatalmas méretben.

2015.01.07 13:00ma.hu
Forrás: Samsung

A Samsung bemutatta legfejlettebb ívelt monitorát, az SE790C-t. A 3000R dizájn (a képernyő görbületének sugara pontosan 3 000 mm) révén az eszköz a hagyományos síkképernyős monitoroktól gyökeresen eltérő élményt nyújt, hiszen a kijelző sarkai az azt néző ember szeméhez hasonlóan íveltek. Ennek eredménye a teljesen torzításmentes kép, amely a vállalat állítása (és a TÜV Rheinland vizsgálata) szerint kellemesebb látvány a szemnek. Az ívelt kialakítás révén 3D-szerű hatás alakul ki, a monitort nagyobbnak mutatva egy ugyanakkora, síkképernyős modellnél. Ez a hatás annál erősebb, minél közelebbről nézzük a kijelzőt.

A 21:9-es képarányú, ULTRA-WQHD felbontású (3440x1440) kijelző 3000:1-hez kontrasztaránnyal valamint a 178 fokos betekintési szöggel rendelkezik. A négy USB 3.0 porttal felszerelt monitor Picture-by-Picture (PbP) és Picture-in-Picture (PiP) 2.0 funkciói az irodai dolgozóknak válhat hasznára. A PbP révén két eszköz - például asztali PC, laptop, játékkonzol vagy set-top box - képe jeleníthető meg egyszerre, míg a PiP 2.0 a multi-taskingot teszi egyszerűbbé.

Rendelkezik ugyanakkor játék móddal, amely automatikusan kijavítja a homályos képeket, valamint feljavítja a színeket és a kontrasztot. Ezt igyekeznek kiegészíteni a beépített, 7 wattos duál sztereó hangszórók, valamint a 4 ms-os válaszidő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.