Folytatódott a tendencia

Az adatforgalom drasztikusan nőtt, az SMS-ek száma csökkent

Szilveszterkor is folytatódott a karácsonyi ünnepek alatt tapasztalt tendencia: drasztikusan nőtt a mobiltelefonos adatforgalom, a korábbiaknál nagyobb hívásforgalom és több elküldött MMS, ugyanakkor csökkenő SMS-küldés jellemezte 2014 utolsó éjszakáját.

2015.01.05 10:50Havariapress

Az egyik hazai mobilszolgáltató összesítése alapján, a generált adatforgalom 2014. december 31-én és 2015. január 1-jén együttesen közel 60 %-kal haladta meg az egy évvel korábbit és 130%-kal a 2012-es szintet.

Az újévi üdvözletek között is egyre nagyobb súllyal jelenlévő közösségi média és online megoldások mellett jól láthatóan nagyon sokan kívántak élőszóban boldog új évet. Az elküldött MMS-ek száma nőtt, az SMS-eké azonban csökkent.

Szilveszterkor a Vodafone ügyfelei 7,7 millió SMS-t küldtek el, ami a két évvel ezelőtti szilveszteréhez képest 7%-os csökkenést jelent. Ugyanakkor az egyre népszerűbb korlátlan csomagoknak köszönhetően a hangforgalom 2014 és 2015 fordulóján 24%-kal haladta meg a két évvel korábbit és közel 10 százalékkal az előző évi szintet, míg a szilveszter és új év napján MMS-esben küldött üdvözletek száma 2 év alatt 14%-kal nőtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.