Restart

Február elsején indulhat újra a Pirate Bay

A világ legnagyobb torrentoldalát december 9-én, egy rendőrségi razzia után zárták be.

2015.01.04 15:00ma.hu

Februárban újraindulhat a világ legnagyobb torrentoldala, a Pirate Bay. Az oldalt december 9-én zárták be, miután a svéd rendőrség razziát tartott abban az adatközpontban, ahol az oldal szervereit hosztolták.

Fotó: screenshot

A TorrentFreak pénteken jelentette, hogy a piratebay.se webcímen nemrég újra megjelent a jellegzetes fekete-fehér kalózzászló, és a „We are TPB” (Mi vagyunk a Pirate Bay) felirat. Az oldal tetején egy visszaszámláló is található, amely február elsején, keleti-parti idő szerint éjfélkor jár le.

A weboldal egy „jól értesült forrásra” hivatkozva azt írta, hogy a kalózoldal üzemeltetői új projekt elindítására készülnek, de hogy pontosa miről is van szó, azt egyelőre nem sikerült kideríteniük. A december 9-i bezárás után sokan azt várták, hogy a Pirate Bay rövid időn belül újraindul majd, de az elmúlt hetekben csak a jól-rosszul működő klónoldalak szaporodtak meg az interneten.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.