Energiaforrás

Egy hét okostelefonozás egyetlen feltöltéssel

Az Upp hidrogéncellás töltője bármelyik USB-kompatibilis eszközzel használható.

2015.01.02 17:02ma.hu

Elképesztően hatékony mobil energiaforrást mutatott be az Upp nevű brit startup. Hidrogéncellás töltőjükkel akár egy egész hétig is használhatjuk kedvenc mobilunkat – egyetlen feltöltéssel.

A 149 fontba kerülő Upp két részből áll: egy üzemanyagcellából és egy újrafelhasználható telepből, amelyet miután végleg kimerült, 5,95 fontos „betétdíjért” bármikor újra cserélhetünk. A töltőt a cég weboldalán és az Apple App Store-ban vásárolhatjuk meg.

betanews.com

Az Uppot a hordozható hidrogéncellás energiaforrások fejlesztésével foglalkozó Intelligent Energy szakemberei tervezték meg. Dr Henri Winand, a cég vezérigazgatója szerint az elkövetkező években számos hasonló megoldás jelenhet majd meg a piacon. „Az Upp az energetikai eszközök új generációjának egyik első képviselője, amely azt jelzi, hogy a hordozható elektronikai eszközök felhasználói készek az új, formabontó technológiák kipróbálására” – jelentette ki Winand.

A fejlesztők szerint az Upp nem csak okostelefonok, hanem bármely hordozható elektronikai eszköz – köztük a fitneszkarkötők, a mobil hangszórók és az e-könyv olvasók – energiaellátására alkalmas.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.