Arányos válaszcsapás

Sony-adatlopás: Észak-Korea az USA-val közös nyomozást indítana

Az ázsiai ország illetékesei továbbra is tagadják, hogy közük lett volna a Sony Pictures számítógépes rendszereit ért támadáshoz.

2014.12.21 09:00ma.hu

Észak-Korea továbbra is tagadja, hogy bármi köze lett volna a Sony Pictures elleni novemberi kibertámadáshoz. Az ázsiai ország külügyminisztériumának illetékesei szombaton meglepő ajánlatott tettek az Egyesült Államoknak: az állami hírügynökségnek nyilatkozva azt javasolták, hogy indítsanak közös vizsgálatot az ügyben.

A külügyi vezetők figyelmeztették az USA kormányát, hogy „komoly következményei” lesznek, ha folytatják az „alaptalan vádaskodást” és elutasítják az ajánlatukat.

„Mi anélkül is be tudjuk bizonyítani, hogy semmi közünk ehhez az incidenshez, hogy a CIA által használt kínzásokhoz folyamodnánk” – fogalmaztak.

Az amerikai elnök pénteki sajtótájékoztatóján Észak-Koreát tette felelőssé a kibertámadásért, és „arányos” válaszcsapást ígért.

Barack Obama a Sony vezetőit is élesen kritizálta, amiért úgy döntöttek, hogy a hackerek nyomására mégsem mutatják be a The Interview című filmet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.