Tiszta sci-fi

Önmegsemmisítő telefonon dolgozik a Boeing és a BlackBerry

A készülék automatikusan törli a rajta tárolt adatokat, ha megpróbálják feltörni.

2014.12.20 17:00ma.hu

Kémfilmekbe illő önmegsemmisítő okostelefonon dolgozik a Boeing és a BlackBerry. John Chen, a mobilgyártó vezérigazgatója egy pénteki konferenciabeszélgetésen jelentette be, hogy az általuk kifejlesztett BES 12 mobilbiztonsági platformot is beépítik az amerikai kormány egyik legnagyobb beszállítója által gyártott készülékbe.

The Verge

A Boeing Black telefont eredetileg 2012-ben akarták bemutatni. Az amerikai hadseregnek és a kormányszervezetek ügynökeinek szánt, Android operációs rendszert futtató, dupla SIM-es mobilt biometrikai szkennerrel és műholdas kapcsolattal is ki lehet egészíteni. Különleges burkolatának köszönhetően azonnal törli a memóriájában tárolt adatokat, ha megpróbálják szétszedni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.