Már 2015 elején

Mitől lesz jobb az új Android?

Hamarosan kisebb frissítést kap a legújabb Android operációs rendszer - az okostelefonok működését biztosító Google szoftver ugyanis több sebből vérzik.

2014.12.19 19:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: Google

Az Android legfrissebb, 5.0-s operációs rendszere hamarosan, a következő év elején frissítést kaphat, némi malíciával írhatnánk, hogy a Google benyalókázta a Lollipop kiadását. Az OS ugyanis néhány olyan hibától terhes, melynek javítása nem várathat magára egy következő nagyobb update-ig.

Számos hibajavítás és kisebb hatékonyságnövelő fejlesztés mellett az értesítések, a kapcsolatok kezelése és az általános stabilitás is javulni fog, ígérik a nyíltforrású platform fejlesztői. Talán a leginkább említést érdemlő részlet a néma üzemmód - remélt - visszatérése. Az 5.0-ból ugyanis kimaradt, ami sok felhasználót zavart.

Noha meglehetősen gyorsan érkezik a mobil operációs rendszer frissítése, nem annyira szokatlan a Google-től, hogy a főváltozat megjelenése után pár hónappal karbantartást végez, és kisebb foltozgatásokat eszközöl rajta. Szemben az almás cég okostelefonjaival, az Android készülékek olyan választékban árasztják el a piacot, hogy ezen hibák jelentős része egyszerűen elkerülhetetlen, hiszen ilyen szerteágazóan nem lehet tökéletes kompatibilitási teszteket végezni.

Pontos dátum még nincs, egyelőre annyi derült ki, hogy 2015 első hónapjaiban - ha tippelnünk kellene, arra voksolnánk, hogy legkésőbb márciusban frissülhet a Lollipop.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.