Javul a színhűség és a fényerő

Érkezik a kvantumpontos tévé

A január 6. és 9. között Las Vegasban megrendezendőt 2015-ös Consumer Electronics Show (CES) kiállításon mutatkozik be a Quantum Dot technológiával működő 4K ULTRA HD TV.

2014.12.17 21:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: LG

Az LG Quantum Dot technológiája 2-10 nanométeres félvezető nanokristályokkal működik, amelyek mérettől függően különböző színeket bocsátanak ki. A LED-háttérvilágítás előtti Quantum Dot réteggel jelentős javulás érhető el a színhűség és az általános fényerő terén.

A nanokristályok élénk színeket bocsátanak ki, így a technológia tovább javítja a kijelzők képességeit. Az új réteg a hagyományos LCD/LED TV-khez képest 30 százalékkal növeli az LG IPS-panelek színhűségét. A környezetbarát technológiának hála a készülék nem tartalmaz kadmiumot vagy egyéb mérgező nehézfémeket.

A 2015-ös CES-en az LG standjának látogatói január 6. és 9. között testközelből is szemügyre vehetik az LG Quantum Dot technológiával működő 4K ULTRA HD TV-jét.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.