A 266 milliárd forintot is elérheti

Több mint ötödével nőhet az idén az online kiskereskedelmi forgalom

A várhatóan 2015 márciusától bevezetendő vasárnapi zárva tartás esetében kulcskérdés, hogy tudnak-e ebből profitálni az e-kereskedők.

2014.12.15 21:30MTI

Várhatóan a 266 milliárd forintot is eléri az interneten keresztül lebonyolított kiskereskedelmi forgalom az idén Magyarországon, ami 22,5 százalékkal haladja meg a tavalyi értéket - derül ki az eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft. felméréséből, amelynek eredményeit hétfőn juttatta el az MTI-hez.

Tavaly 217 milliárd forintot tett ki az online kiskereskedelem, ami a teljes magyarországi kiskereskedelmi forgalom 3,1 százaléka - írja az eNET. A szakértők a 2014-2018-as időszakra további, gyorsuló ütemű növekedést várnak.

A közlemény szerint 2014-ben is több új, nagy szereplő jelent meg a piacon, amelyek jelentős forgalmat bonyolítanak le. Emellett a vásárlási szokások átalakulása, az internetes vásárlásba vetett bizalom növekedése is szerepet játszik az erőteljesebb növekedésben.

Az online kiskereskedelemben a 2014-es év egyik legnagyobb eseményének a magyarországi webáruházak Black Friday keretében meghirdetett akciói számítottak - írja az eNET, hozzátéve: csak ezekhez kötődően körülbelül 2,3-2,7 milliárd forintos forgalmat generáltak a webáruházak.

A várhatóan 2015 márciusától bevezetendő vasárnapi zárva tartás esetében kulcskérdés, hogy tudnak-e ebből profitálni az e-kereskedők és magukhoz tudják-e csábítani a vasárnapi vásárlókat - olvasható a tájékoztatásban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.