Áron alul

Több százezer dollárért kelt el az 1976-os Apple 1

A ma is teljesen működőképes számítógépet még Steve Jobs adta el első tulajdonosának.

2014.12.14 18:00ma.hu
Christie’s Company LTD.

A Christie's beszámolója szerint 360 000 dollárért kelt el egy 1976-os Apple 1 számítógép az aukciós ház december 11-i New York-i árverésén.

A ma is teljesen működőképes komputert eddigi tulajdonosa, Charles Ricketts vásárolta hatszáz dollárért Steve Jobstól az Apple-vezér szüleinek Los Altos-i garázsában. A szakértők szerint ez az egyetlen olyan fennmaradt darab, amelyet bizonyítottan a 2011-ben elhunyt cégalapító adott el.

A Christie's árverésén számos nagy értékű műalkotás is gazdára talált, köztük egy tizenhetedik századi művész, Adrien de Vries egyik szobra, amely nem kevesebb, mit 27,9 millió dollárért kelt el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.