Körbe-körbe

A videojáték, amit nem lehet székben ülve játszani

Hallott már Super Marióról? Az olasz vízvezeték-szerelő kalandjait több évtizede követhetjük nyomon, de olyan formában, mint ahogy most tárják elénk, még sosem láthattuk.

2014.12.14 11:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu

Super Mariót a japán videojáték tervező, Mijamoto Sigeru alkotta meg. A Nintendo által fejlesztett játéksorozat főszereplője több mint 200 videojátékban szerepelt. Mario egy alacsony, kövérkés olasz-amerikai vízszerelő, aki a Csiperke Királyságban él. Több alkalommal sikerül megállítania a teknősszerű ellenségének, Bowsernek azon tervét, hogy elrabolja Peach hercegnőt.

A Nintendo kabalájává vált Mariót a történelem leghíresebb szereplőjének tartják a  Wikipedia szerint. Az összes olyan játékot, melynek szereplője, több mint 210 millió példányban adták el, mellyel a Mario franchise minden idők legkeresettebb videojáték-franchise-a. A Super Mario-játékok mellett feltűnt számos más stílusú játékban is, például a Paper Marióban, a Mario-szerepjátékban, oktató játékokban vagy verekedős játékokban. Televíziós műsorok, filmek, képregények ihletője volt.

És most egy egyedi kijelzőn is viszontlátható. Az amerikai fejlesztő kifejezetten a platformjátékhoz alkotta meg LED-ekből álló megjelenítőjét, mellyel Mario ugrálása követhető nyomon. Szó szerint - míg monitor előtt ülve a játék maga scrolloz, addig ebben az esetben az embernek körbe-körbe kell sétálnia, ha látni akarja, mi történik bajszos hősével. Nézze csak!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.