Arenim

Közel-keleti régióban terjeszkedik a magyar startup

A közel-keleti régió arab országaiban terjeszkedik a mobillehallgatások ellen védelmet nyújtó mobilalkalmazást kifejlesztő magyar startup, az Arenim Technologies.

2014.12.12 06:30MTI
Fotó: Facebook/Arenim Technologies

Kun Szabolcs, a vállalat vezérigazgatója és egyben alapító társtulajdonosa  kifejtette: bár a CryptTalk globálisan elérhető, a szolgáltatás világszerte egységes színvonalának fenntartása érdekében a szükséges infrastruktúrát, helyi partnerekkel együttműködve kívánják kiépíteni.

Hozzátette: a terjeszkedése azért is indokolt, mert a tapasztalatok azt mutatják, hogy a telekommunikációs és informatikai szakmán kívül a nagyvállalatok és a kis- és középvállalkozások részéről egyre nagyobb a mobilbiztonság iránti érdeklődés, miközben a magánfelhasználók életében, gondolkodásában is megjelentek az ezzel kapcsolatos igények.

A vezérigazgató szerint az elmúlt egy évben a mobilbiztonság kiemelt kérdéssé vált és 2015 világszerte a mobillehallgatás elleni védekezés éve lehet.

A cég novemberben piacra dobta az applikáció magánfelhasználókra kifejlesztett változatát, amely két héten belül az App Store üzleti alkalmazásainak globális listáján a kedvencek közé került, a tervek szerint pedig a közeljövőben további régiókban, például Kínában és Brazíliában válik helyi nyelveken is elérhetővé.

A többségi magyar tulajdonban lévő Arenim Technologies 2013-ban, az Energen svéd befektető közreműködésével indult, mára stockholmi operációs és budapesti fejlesztő központtal működő nemzetközi IT vállalattá vált.

Kun Szabolcs elmondta: a cég svédországi bejegyzése által az Európai Unión kívüli országokba is akadálymentesen értékesíthető a termék, ennek is köszönhetően már 2015 év végére cash pozitív állapotot (amikor a havi bevétel meghaladja a havi kiadásokat) vár a vállalat.

A társaság tavaly elnyerte az ISACA "Értékteremtés információbiztonsággal" díját, idén szeptemberben pedig a CTIA (The Wireless Association) beválasztotta a világ 40 legígéretesebb mobil technológiai cége közé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.