Gyász

Meghalt a videojátékok atyja

A 92 éves korában elhunyt Ralph Baer tervezte a világ első otthoni játékkonzolját.

2014.12.08 10:18ma.hu

A Gamasutra vasárnap jelentette, hogy 92 éves korában elhunyt Ralph Baer, akit számítástechnikai körökben csak a "videojátékok atyjaként" emlegettek.

Forrás: Wikipedia - Eric Draper

Baer korának kiemelkedő feltalálója volt. Pályafutása során több mint százötven szabadalmat jegyeztetett be: köztük a világ első otthoni játékkonzolját, a legendás Magnavox Odyssey-t is.

Baer 1922-ben született Németországban. Családjával alig két hónappal a hírhedt Kristályéjszaka előtt menekült el a náci uralom alatt álló országból, ahonnan először Hollandiába, majd az Egyesült Államokba költözött. 2006-ban George W. Bushtól elnöki kitüntetést kapott a videojátékok fejlesztésében végzett munkájáért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.