Hiszen bárkinek sikerülhetett volna

Észak-Korea tagadja, hogy köze lett volna a Sony Pictures elleni hackertámadáshoz

A stúdió szervereit a múlt hónapban törték fel.

2014.12.06 11:00ma.hu

Egy névtelenül nyilatkozó észak-koreai diplomata szerint országának semmi köze nem volt a Sony Pictures elleni számítógépes támadáshoz. A stúdió rendszerét a múlt hónapban törték fel ismeretlen hackerek, akik nagy mennyiségű adatot, köztük bemutatás előtt álló filmeket töltöttek le a szerverekről. A cég neves biztonsági szakembereket kért fel, hogy derítsék ki, ki áll az adatlopás mögött, de egyelőre nem tudták azonosítani a támadókat.

Független szakértők szerint számos jel utal arra, hogy a betörést az észak-koreai hadsereg specialistái követték el. A nyomozásban az FBI is részt vesz, az ügynökség azt tanácsolta az amerikai cégeknek, hogy legyenek óvatosak, mert nemrég egy új, rendkívül pusztító malware-t fedeztek fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.