Még mindig gond a kijelzőtörés

Légzsákot a telefonnak!

Az autóiparban megszokott védelmi eszköz hamarosan bemutatkozhat az okostelefonokban is, megóvva azokat a sérülések egy részétől?

2014.12.07 15:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: Youtube

A telefonok váza megfelelő védelmet nyújt az alapvető környezeti hatásokkal szemben, a szkeptikusok - mint ezen sorok írója - azonban gyakran további, extra "ruhával" növelik az eszköz biztonságát. Előfordulhat, hogy még egy plusz tok sem védi meg a tenyérnyi készülék "életét", és betörik a kijelző, megsérül az elektronika; vagyis egy nem kívánt fizikai hatás tönkreteszi.

Tavaly bukkant fel a Youtube-on az alábbi videó, melyet a japán Honda készített, és azt demonstrálta benne, milyen lehetőségek rejlenek a légzsákos védelemben. Hiszen az autóiparban általánosan alkalmazott megoldás akár megóvhatná a mobiltelefonokat is. Ugyan a Case N-ről kiderült, hogy csak egy jól kidolgozott vicc volt, a videó mégis beindította a kerekeket.



Az ötlet ugyanis szöget ütött a Samsung mérnökeinek és az Amazon atyjának tekinthető Jeff Bezos fejébe is. Mindkét vállalat több szabadalmi bejegyzést is tett időközben, amik révén légzsákos védelmet nyújtanának a zsebünket nyomó eszközöknek. Ezekből ugyan még egy se vált piacéretté, de ki tudja, a közeljövőben talán megjelenhetnek az első, extra leesés elleni védelmet kínáló készülékek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.