Lovagolni jó

A videó, ami kiakasztotta a Youtube-ot

Annyira népszerű volt, hogy túlpörgette a Google üzemeltette videomegosztó számlálóját, át kellett írni miatta a kódot. Tippeljen, melyik videó volt az!

2014.12.05 19:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu

Vannak olyan slágerek, melyekkel előadóik hatalmasat robbantanak, aztán hamarosan eltűnnek a süllyesztőben. Emlékszik még például valaki arra, hogy kinek is a szerzeménye a Lambada?

Nos, a dél-koreai Psy nevét bizonyára jobban megjegyezzük, és nem csak a Gangnam Style nevű videójában látható és hallható ökörködés miatt, még csak nem is feltétlenül a lovaglást imitáló, jellegzetes tánc okán. Ez a videó lett ugyanis az első, ami kiakasztotta a Youtube számlálóját: a Google tulajdonában levő videomegosztó szolgáltatás üzemeltetői egyszerűen nem gondoltak arra, hogy valami lehet ennyire elképesztően népszerű.

A Youtube nézettségi számlálója - eddig - 32 bites volt, azaz nem tudott nagyobb számot eltárolni 2.147.483.647-nél. A fenti klip azonban kétévnyi digitális lét után átlépte ezt a kétmilliárdos határt, és egyszerűen kiakasztotta a mérőt: negatívba fordult át a videomegtekintések száma. Szerencsére a fejlesztők gyorsan reagáltak, így már ismét rendben működik a számláló; az extra hírverésnek köszönhetően újabb lendülettel pörög. A cikk írásának pillanatában több mint 2 milliárd 155 millió megtekintésnél jár, és most ön is hozzátehet egyet:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.