Maximális sebesség

300 megabit sebességű mobiltechnológiát tesztel a Telekom

A Magyar Telekom élő hálózatán teszteli az LTE-Advanced mobiltechnológiát, a vállalat néhány budapesti állomásán bekapcsolt szolgáltatás 300 megabites másodpercenkénti elméleti maximális letöltési sebességet tesz lehetővé.

2014.12.03 15:23MTI

A Magyar Telekom az Ericssonnal közösen ez év áprilisában, Magyarországon elsőként mutatta be a negyedik generációs mobiltechnológia (4G/LTE) továbbfejlesztett változata, az LTE-Advanced hálózat teljesítményét és a használatában rejlő lehetőségeket.

A további tapasztalatszerzés érdekében a napokban néhány állomáson bekapcsolta ezt a szolgáltatást, amely a cég négy budapesti telephelyének körzetében, a XI. kerületben található Infopark szinte teljes területén, illetve a Magyar Telekom Krisztina körúti székházában működik.

A közleményben emlékeztetnek, hogy a Telekom jelenleg a 4G hálózatának kiterjesztésén dolgozik, a jövő év elejére az ország lakosságának 80, jövő év végére pedig 93 százaléka számára válik elérhetővé a 4G mobilinternet szolgáltatás.

A közlemény szerint jelenleg 75 százalékos a Telekom 4G kültéri - lakosságra vetített - országos lefedettsége. A társaság októberben 53-ról 73 százalékosra bővítette 4G mobilinternet hálózatát a tenderen elnyert frekvenciák használatba vételét követően.

Ezzel egyidejűleg az elérhető maximumra, másodpercenként 150 megabitre növelte a 4G névleges - díjcsomagtól és készüléktől függő - letöltési sebességét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.