138 cm képátló

Új, ívelt OLED TV

Egyáltalán nem csökken a gyártói lelkesedés az ívelt televíziók iránt; ezúttal azonban nem egy "hagyományos" LCD, hanem egy OLED alapokon nyugvó került a magyar boltok polcaira.

2014.11.26 17:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: LG

Noha az LCD tévék sem éppen vastag kialakításukról ismertek, az OLED technológia révén tovább "fogyhatnak" a készülékek. A jobb képminőséget is ígérő technika felhasználása mellett döntő gyártók száma egyre nő; ezúttal az LG jelentette be 55EC930V modelljét, melyben a vállalat saját fejlesztésű négyszínű (WRGB) pixeltechnológiája dolgozik.

Az újragondolt webOS Smart+ TV felület egészíti ki az ívelt OLED TV által nyújtott képi élményt. Az ívelt kialakítás formatervezési elve szerint a talpazatnak mindenkor olyan hatást kell kelteni, mintha a tévé a levegőben lebegne, amit ennél a modellnél egy levél alakú kecses forma hivatott megvalósítani. A készülék egyébként falra is szerelhető.

Full HD felbontású képernyőjén a pixelek önállóan vezérelhetők, így képesek a lehető legsötétebb fekete színt megjeleníteni. A 138 cm képátlójú LG 55EC930V már kapható a hazai piacon, 849 900 forintos ajánlott bruttó fogyasztói áron.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.