Idegenkedik az új technikától?

Ha túlságosan okosnak érezzük a telefont...

Ha nincs kedve, ideje, türelme magyarázni, hogyan is működik egy okostelefon, akkor sem veszett ügy, van, aki segít!

2014.11.26 09:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu

Közelednek az ünnepek, itt az ideje meglepni idősebb vagy éppen a technikai fejlődéssel kevésbé lépést tartó rokonainkat egy okostelefonnal. Ám mit tegyünk akkor, ha a modern eszközök kezelésében kevésbé járatos megajándékozottunk még a legpraktikusabb készüléknek sem tud felhőtlenül örülni, hiszen fogalma sincs arról, hogyan kezelje a számára idegen "kütyüt"? Nekik lehet megfelelő ajándék Fehér Krisztián és Bártfai Barnabás Android kézikönyve.

Tűntek már el nyomtalanul telefonszámai SIM-kártyaváltáskor, és bosszankodott, amiért sehogyan sem bírta elővarázsolni őket? Előfordult, hogy úgy érezte, próbálkozhat akárhogy, az érintőképernyő az istennek se akar ujjmozdulatainak engedelmeskedni? Mi alapján válasszunk? Szükségünk van-e rá? Milyen feladatokat végezhetünk el vele? Hogyan oldhatjuk meg egy okostelefonon az olyan legegyszerűbb feladatokat, mint az üzenetküldés, a kép- vagy csengőhang hozzárendelése, a telefonszám tárolása, a fényképezés, a képernyő testre szabása, a fájlok másolása, áthelyezése, a zenehallgatás, az internetezés, az új programok letöltése és telepítése, a számítógéppel való összekapcsolás, az eszköz beállításai stb.?

Mindezeknek és még sok hasonló, a hétköznapi telefonhasználatban sokaknak nem kevés bosszúságot okozó kérdéseknek a megválaszolásához, valamint az androidos készülékek hétköznapi használatához nyújt közérthető módon segítséget ez a kézikönyv. Az Android kézikönyv segítségével tehát a laikusok behatóan megismerkedhetnek az androidos készülékek kezelésével és felhasználási lehetőségeivel. Ugyanakkor azok is találhatnak benne kedvükre való és hasznos információkat, akik már jelenleg is egy okostelefon tulajdonosai; különösen akkor, ha úgy érzik, az eddigiekben nem nyílt alkalmuk teljesen kiismerni készüléküket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.