Szivárogtatás

Assange továbbra is szökevénynek számít

A Wikileaks-alapítót továbbra is szexuális zaklatással vádolja a svéd ügyészség.

2014.11.22 13:00ma.hu

Egy svéd bíróság csütörtökön elutasította Julian Assange fellebbezését: a WikiLeaks-alapító szerette volna elérni, hogy visszavonják az ellene kiadott elfogatóparancsot.

Assange-t szexuális zaklatás vádjával akarja kihallgatni az ügyészség. Ügyvédje az elutasító határozat kihirdetése után közölte, újabb fellebbezést adnak be – ezúttal a legfelsőbb bírósághoz.

A 43 éves ausztrál hacktivista 2012 júniusa óta Ecuador londoni nagykövetségén húzza meg magát. Miután a brit hatóságok készek lettek volna kiadni őt Svédországnak, politikai menedékjogot kért a latin-amerikai országtól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.