Jelszó helyett

Az első otthoni íriszszkenner

Ha kell egy kis extra védelem az otthoni számítógépnek, jelszó helyett (mellett) alkalmazzon biometriát!

2014.11.23 11:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: EyeLock Myris

Biometriai védelmet kínál a Myris névre keresztelt, tenyérben is elférő íriszszkenner. Használatával testünk egyedi jellemzőit használhatjuk fel azonosításra. Ez nem csak biztonságos, hanem kényelmes is, hiszen az elfelejthető jelszavak helyett szemünk mindig kéznél van!

A készüléket egy szabad USB-portba dugva lehet életre kelteni. Működés közben a másodperc töredéke alatt készít videofelvételt mindkét szemről, szemenként 240-240 jellemző pont felmérésével. Ha az így kapott minta megfelel a korábban eltárolttal, akkor feloldja a védelmet, ellenkező esetben a PC zárva marad az illetéktelen felhasználás előtt.

Tovább erősíti az otthoni adatok biztonságát, hogy a kormányzati szintű védelmet ígérő módon tárolt digitális aláírásokat nem az asztali gépen őrzi a rendszer, hanem az a Myris saját hálózatában várja sorsát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.