A Spectrum Equity és az Accel Partners

57 millió dolláros befektetést kapott a Prezi

A felhaszálók eddig több mint 160 millió prezit készítettek, azaz a Prezinek van a világ legnagyobb, nyilvánosan is elérhető prezentációs adatbázisa.

2014.11.19 14:59ma.hu

57 millió dolláros befektetést kapott a Prezi, a felhő alapú prezentációs szoftver, amely különlegessége, hogy segít az előadóknak érthetőbben előadni a történetüket. A befektetést a Spectrum Equity-től, a világ egyik legsikeresebb növekedésitőke finanszírozójától és korábbi befektetőjétől, az Accel Partnerstől kapta. A tőkét a globális növekedés felgyorsításához fogják használni.

Egyúttal bejelentették, hogy a Prezi regisztrált felhasználóinak száma meghaladta az 50 milliót, vagyis az elmúlt 12 hónapban közel megduplázódott. A felhasználók eddig több mint 160 millió prezit készítettek, azaz a Prezinek van a világ legnagyobb, nyilvánosan is elérhető prezentációs adatbázisa.

MTI Fotó

Árvai Péter, a Prezi ügyvezető igazgatója és társalapítója szerint "Egyre több ember bízik a Preziben, és egyre többen választanak minket, amikor emlékezetes, maradandó előadást akarnak tartani - legyen az egy osztályteremben vagy akár egy igazgatótanács előtt. Mi azon dolgozunk, hogy akinek prezentálnia kell, az a Prezivel élvezetesen tudja elmondani a történetét, és előadásával magával ragadja a közönségét"

Jónéhány éve figyeljük a Prezi növekedését, és látjuk, hogy a megoldása milyen gyorsan lett cégek, vállalkozók és oktatók kedvenc alkalmazása. Sikerét a kiemelkedő vizualitásának köszönheti, amivel sokkal könnyebb ötleteket megosztani. A Prezi különböző platformokon használható eszköz, a felhasználók számának növekedése valamint a nyilvánosan elérhető prezentációk száma különösen vonzóvá teszi ezt a lehetőséget” – mondta Victor Parker, a Spectrum Equity ügyvezető igazgatója. „A Prezi pontosan az a típusú cég, akibe be akarunk fektetni: nagy erejű, innovatív termékkel rendelkezik, erős a nemzetközi jelenléte, amely segíti az organikus növekedést. Folyamatosan bővül a felhasználók által létrehozott tartalom, és vonzó üzleti modellel rendelkezik.

A Prezi gyors globális növekedése mögött azok az üzleti felhasználók vannak, akiknek egy jobb prezentációs eszközre van szükségük az előadásaikhoz, hogy ügyfeleket szerezzenek, oktassák felhasználóikat vagy meggyőzzék közönségüket. Olyan cégek vezetői váltottak már slide-ok helyett Prezire, mint a Salesforce, a Lufthansa vagy az IBM. Az a tapasztalatuk ugyanis, hogy a különbség mérhető.

Azt látom, hogy az ügyfeleink elégedettsége lényegesen – közel 30 százalékkal – megnőtt amióta 18 hónappal ezelőtt Prezire váltottam” – mondta Robert Duffner, a Salesforce mobil stratégia csoportjának igazgatója. „Fantasztikus látni, hogy mennyivel jobban tudjuk elmagyarázni, hogy mit csinálunk és hogyan; saját bőrünkön érezzük, hogy mérhető a különbség, amit a Prezi ad a megbeszéléseinkhez.

Mint ismeretes, a Prezit 2009-ben alapította Árvai Péter, Halácsy Péter és Somlai-Fischer Ádám. Különlegessége, hogy a hagyományos, slide-okon alapuló előadásforma helyett térben meséli el a történeteket, aminek köszönhetően sokkal élvezetesebb és maradandóbb prezentációkat tarthatunk. Az indulás után nem sokkal a világ leghíresebb előadásait szervező cég, a TED Conferences fektetett be a Prezibe. A gyors növekedésnek és az egyre több felhasználónak köszönhetően még 2009-ben megnyitották a cég második irodáját San Franciscóban. Ma több mint 50 millió ember használja a Prezit a világ 190 országában. A magyar mellett angol, német, francia, spanyol, portugál, japán és koreai nyelven is elérhető a Prezi. A TED Conferences mellett az ACCEL Partners, a Spectrum Equity és a Sunstone Capital is befektetett a cégbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.