Szabvány

A MasterCard és a Visa egyszerűsítené az internetes fizetést

Új hitelesítési szabványon dolgozik a MasterCard a Visával közösen, az új szabványban komoly szerep juthat az egyszer használatos jelszavak és a biometrikus adatok használatának

2014.11.17 11:07MTI
Fotó: YouTube screenshot/MasterCard

A MasterCard a közlemény szerint már arc- és hangfelismerő alkalmazásokat tesztel, valamint olyan csuklópánt megalkotásán dolgozik, amely az egyedi szívritmusuk alapján azonosítja be a kártyabirtokosokat.

Az új protokoll már 2015-ben életbe léphet és fokozatosan felválthatja a 3-D Secure technológiát, amely további hitelesítési lépcsők beiktatásával igyekszik biztonságosabbá tenni az internetes fizetéseket.

Ajay Bhalla, a MasterCard biztonsági vezetője a közlemény szerint elmondta: azon dolgoznak, hogy a vásárlás során minél kevesebb jelszót kelljen használni, és így a kártyahasználat zökkenőmentesebbé váljon.

Egy idei felmérésre hivatkozva a MasterCard hangsúlyozza, hogy 2018-ra várhatóan az internetes kereskedelem 30 százalékát teszi ki a mobil eszközökön történő vásárlás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.