Miért jó a semleges internet?

Pornósztárok a netsemlegességért

A felnőtt filmek sokkal nagyobb adatforgalmat generálnak, mint például egy híroldal, nem csoda, hogy a meztelenkedésből élők kiállnak a hálózati adattovábbítás semlegessége mellen. Igen, úgy.

2014.11.17 21:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu

A netsemlegesség (net neutrality) az az elv, amely az interneten zajló forgalom korlátozatlan, ellenőrizetlen működését jelenti. A téma az Egyesült Államokban verte fel a legnagyobb port, amikor kiderült, hogy az internetszolgáltatók és a telefontársaságok szűrik a forgalom egy részét: például az internet alapú telefonálást vagy torrenteket, olvasható a netpedia.hu meghatározása.

Érthető módon leginkább a nagy adatforgalmat generáló szolgáltatások állnak ki mellette - ebben a kategóriába esnek a felnőtt filmek is. Nadia Styles, Alex Chance és Mercedes Carrera "művésznők" egy rövid videóban még el is magyarázzák (angolul), miért fontos a hálózati semlegesség, nem csak számukra, de általánosságban mindenkinek, függetlenül attól, hogy szereti-e a felnőtt tartalmakat vagy sem.

Nyugodtan kattinthat, a "lényeges részeket" eltorzították, hogy tinédzser-kompatibilis legyen a videó:

A netsemlegességet egyébként Barack Obama amerikai elnök is támogatja. Amint arról mi is írtunk, szeretné elérni, hogy a helyi kommunikációs- és médiafelügyelet hivatalosan is "közművé" nyilvánítsa az internetet. A lépés lehetővé tenné a Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) számára, hogy szigorúbb szabályozást vezessen be, és a jelenleginél hatékonyabban óvja az internet semlegességét. "[..] arra kérem [az FCC-t], ismerje fel, hogy az internet a legtöbb amerikai számára mára a mindennapi kommunikáció és a mindennapi élet elengedhetetlen részévé vált" - olvasható az elnöki közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.