First world problems

Reggeli kávé nélkül fel sem tud kelni? Azonnal kattintson!

Sokaknak hatalmas kínszenvedés még az első kávé előtt felkelni - igen ám, de az élénkítő hatású nedű nem készül el magától. Vagy legalábbis nem készült!

2014.11.13 13:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: Belkin

A 22-es csapdája: az első kávé nélkül kínszenvedés kikelni az ágyból, ám az a kávé nem készül el magától, tehát fel kell kelni érte. Ismerős? Szerencsére a 21. század segít: a Belkin és a Mr. Coffee együttműködésének köszönhetően létrejött a világ első, Wi-Fi-képes kávéfőzője, melyet okostelefonról lehet irányítani. Márpedig telefonunk sosincs messzebb egy karnyújtásnyi távolságnál, még akkor sem, ha az ágyban fekszünk.

A 150 dollárba kerülő, Mr. Coffee 10-Cup Smart Optimal Brew Coffeemaker névre hallgató eszköz nem csak aktuális kedvünk szerint irányítható, de előre is programozható, így még telefonra sincsen szükség ahhoz, hogy magától megfőzze a reggeli életmentő fekete italt. Az akár egy hétre előre is beállítható masina automatikus működése közben is felügyelhető, így elkerülhetjük azt, hogy túl korán (még nincs kész a kávé) vagy túl későn (már kihűlt) kelljen kitenni a lábunkat a puha, meleg paplan alól.

Sőt, mivel okostelefonról irányítható, nem is kell az ágyban lennünk, gyakorlatilag bárhonnan beindíthatjuk a főzési folyamatot. Még a munkahelyünkről is, ha valamilyen furcsa okból meg szeretnénk lepni magunkat egy, fogyasztáskor már teljesen kihűlt, keserű innivalóval.

Az otthoni automatizációs technológia nem újdonság, de a Wi-Fi-képes eszközök megjelenése (és ezzel az IoT, azaz az Internet of Things kora) csak nemrég kezdődött el az olyan készülékek révén, mint az okoségők, melyek fényereje és színe szintén okostelefonról irányítható. Akkora méreteket kezd ölteni a jelenség, hogy jövőre már le is hagyják a kibertér humán felhasználóinak számát: a Gartner becslése szerint 2015 végére 4,9 milliárd ilyen eszköz lóg majd a neten.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.