Új app

Több mint félmilliárdan használják a Facebook Messengert

Idén április óta két és félszeresére nőtt az üzenőalkalmazás felhasználóinak száma.

2014.11.11 09:00ma.hu

A Facebook hétfőn jelentette be, hogy havonta átlagosan félmilliárd ember használja a cég saját fejlesztésű üzenő alkalmazását, a Messengert. A közösségi oldal komoly erőforrásokat ölt az app népszerűsítésébe - részben ennek is köszönhető, hogy idén április és október között 200 millióról 500 millióra nőtt a rendszeres felhasználók száma.

The Verge

Persze, nem csak marketingeszközökkel igyekeztek rávenni az embereket az applikáció használatára, agresszívabb módszereket is bevetettek. Idén nyáron kivették az üzenőklienst a mobil alkalmazásaikból, így aki szeretne üzeneteket váltani a barátaival, kénytelen letölteni és telepíteni az új appot. A Facebook azzal indokolta a változtatást, hogy ez elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy a hírfolyam és az üzenetküldő használói számára egyaránt jobb felhasználói élményt garantálhassanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.