Infoturizmus

QR-kódokkal tájékozódhatnak a turisták Keszthelyen

Keszthelyen okostelefonokkal leolvasható, akár a turisták nyelvéhez is igazodó smart QR-kódokkal láttak el első körben 26 látnivalót, ezekkel minden fontos információ azonnal és bármikor elérhető.

2014.11.08 14:43MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

A mobiltelefonra optimalizált internetes oldalak a látványosság legfontosabb tudnivalóit, például leírását, történetét, nyitva tartását és elérhetőségeit mutatják, de képgaléria, térkép és útvonaltervező is segíti a tájékozódást.

A rendszer kódjait kiadványokon, plakátokon, kiállítási installációkon, táblákon vagy éppen névjegyeken, szórólapokon is használhatják, nem csak az adott épületen elhelyezve. Az új keszthelyi kódok látványosak, figyelemfelhívóak, a városi arculat elemeit is tartalmazzák, és a leolvasások számától, helyétől, nyelvétől, időpontjától, de akár a használt eszköztől függően is más-más tartalom megjelenítésére alkalmasak.

Elsőként a rendszer magyar nyelvű elemei készültek el, a jövő évi turisztikai szezonra azonban várhatóan már három nyelven lesz elérhető az információk rendszere, a kódok pedig a város plakátjaira, kiadványaira is felkerülnek.

Ruzsics Ferenc polgármester (Fidesz-KDNP) közölte: a rendszer kiépítése 100 százalékos európai uniós támogatással, a Sétányfejlesztés és a közterületek megújítása a keszthelyi Balaton-parton elnevezésű projekt keretéből valósult meg.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.