Vége a dalnak

Újabb Pirate Bay-alapító kerülhet rács mögé

Hans Fredrik Lennart Neijt Thaiföldön tartóztatták le. Évek óta bujkált a hatóságok elől.

2014.11.08 17:00ma.hu

A thai rendőrség letartóztatta Hans Fredrik Lennart Neijt, a hírhedt svéd fájlmegosztó oldal, a Pirate Bay egyik alapítóját. Neijre akkor csaptak le a hatóságok, amikor megpróbálta átlépni a thai-laoszi határt.

wikipedia.org

A hackerkörökben TiAMO-ként ismert számítógépes szakember nemzetközi körözés alatt állt, miután 2009-ben szerzői jog megsértésének támogatása miatt egy év letöltendő börtönbüntetésre és 3,6 millió dolláros kártérítés megfizetésére kötelezték.

Neij, aki óvadék ellenében szabadlábon védekezhetett, még az ítélet kihirdetése előtt megszökött Svédországból. 2012 óta élt Laoszban, de Phuketen is volt egy háza, és mielőtt a hatóságok kézre kerítették volna, közel harminc alkalommal utazott Thaiföldre.

A héten a Pirate Bay másik alapítóját, Gottfried Wargot is szigorú, 3 és fél éves börtönbüntetésre ítélte egy dán bíróság. Wargot, akit 2012-ben tartóztattak le Kambodzsában, számítógépes bűncselekmények miatt ítélték el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.