Ferdítés

Zuckerberg: a Social Network forgatókönyvírói "egy csomó dolgot kitaláltak"

A Facebook alapítóját egy nyilvános kérdezz-felelek során faggatták David Fincher négy évvel ezelőtti filmjéről.

2014.11.08 10:16ma.hu

Mark Zuckerberg csütörtökön egy élő Q&A keretében válaszolt a Facebook felhasználóinak kérdéseire. Amikor arról kérdezték, mit szólt David Fincher 2010-es Social Network - A közösségi háló című filmjéhez, azt mondta, tipikus hollywoodi produkcióról van szó, nem véletlen, hogy a sztori számos részletét kiszínezték.

The Verge

"Nagyon érdekes élményt jelentett a számomra, hogy egy olyan filmet nézhetek meg a moziban, amelynek elvben az én életemről kellene szólnia - magyarázta. - Valójában a kódolás és egy termék felépítése messze nem olyan érdekes és magával ragadó dolog, hogy filmet lehetne készíteni belőle. Nyilván rengeteg mindent ki kellett színezniük, vagy éppen nekik kellett kitalálniuk."

Zuckerberg egyszer sem találkozott a forgatókönyv írójával. "Vele [Jesse Eisenberggel, a film főszereplőjével] is csak egyszer futottam össze - mondta. - Tény, hogy miközben nagyon odafigyeltek arra, hogy néhány érdekes részletet pontosan adjanak vissza - például azt, hogy milyen volt az iroda -, azzal kapcsolatban, hogy mi volt a célunk a Facebook létrehozásával, egy csomó mindet csak kitaláltak, amit nagyon bántónak éreztem."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.