Eltáv

Évekre börtönbe vonul a Pirate Bay alapítója

Gottfrid Wargot számítógépes bűncselekmények miatt három és fél éves börtönbüntetésre ítélték.

2014.11.02 10:00ma.hu

A dán bíróság három és fél éves börtönbüntetésre ítélte Gottfrid Wargot, a Pirate Bay torrentoldal alapítóját. Wargnak és egy társának azért kellett bíróság elé állnia, mert feltörték a CSC nevű technológiai szolgáltató szervereit, ahonnan rendőrségi dokumentumokat és társadalombiztosítási adatokat töltöttek le. Az ügyészek szerint ez volt „minden idők legnagyobb adatlopása”.

Nem sokkal az ítélet kihirdetése után Wang ügyvédei bejelentették, hogy fellebbezést fognak benyújtani. A Pirate Bay-alapító tettestársa hat hónapot kapott, de – mivel 17 hónapot töltött vizsgálati fogságban – a bíróság úgy ítélte meg, hogy letöltötte a büntetését, ezért a tárgyalás után szabadon engedték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.