Bye-bye

Otthagyja a Google-t az Android megalkotója

Andy Rubin hardverfejlesztéssel foglalkozó startupokat szeretne menedzselni.

2014.11.01 10:00ma.hu
Andy Rubin 2008-ban - wikipedia.org

Andy Rubin, az Android-projekt egyik alapítója távozik a Google-től. A The Wall Street Journal szerint a menedzser egy hardverfejlesztő startupokat támogató inkubátorházat akar létrehozni. Rubin 2005-ben, az Android felvásárlása után csatlakozott a vállalathoz, az utóbbi időben a robotikai fejlesztéseket irányította. Feladatait James Kuffner, a cég egyik vezető kutatója, a Carnegie Mellon University munkatársa veszi át.

Larry Page vezérigazgató közleményben köszönte meg Rubinnak a munkáját. "Andy az Androiddal valami igazán figyelemre méltót alkotott, amit milliárdok használnak világszerte" - hangsúlyozta.

Rubin nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az Android kísérleti projektből a Google egyik legfontosabb üzletágává és a világ legsikeresebb mobil operációs rendszerévé nőtte ki magát. Korábban több jelentős IT-vállalatnál is dolgozott: köztük a Sidekick mobiltelefont fejlesztő Dangernél, az Apple-nél és a General Magicnél is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.