Galaxy A5 és Galaxy A3

Ultravékony okostelefonok, Facebookra optimalizálva

Két, a fiatalok igényeire fókuszáló készüléket jelentett be a Samsung, mellyel arra a rétegre koncentrál, akik gyorsabban és egyszerűbben akarják megosztani fontos pillanataikat a közösségi oldalakon.

2014.11.02 21:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: Samsung

A Galaxy A5 és A3 a Samsung eddigi legvékonyabb okostelefonjai. A fém unibody vázas készülékek közül a Galaxy A5 6,7 mm, míg az A3 6,9 mm vastagságú. A legkülönfélébb felhasználói igényekhez igazodva mindkét modell különféle színekben érkezik: gyöngyház fehér, éjfekete, platina ezüst, világos rózsaszín, világoskék és pezsgő-arany közül lehet választani.

Az 5 megapixeles előlapi kamerának (hátlapján 13 megapixeles kamera található) és a számtalan szelfi-készítő funkciónak (Wide Selfie, Palm Selfie, Animated GIF, Beauty Face Features, Rear-cam Selfie), valamint az automatikus fókusz és arcfelismerés révén javul az önarcképek minősége. Az így készült videók és képek közösségi oldalakon történő megosztására pedig gyorsan és könnyedén sort keríthetnek a felhasználók az LTE 4 támogatásnak köszönhetően.

A Super AMOLED képernyővel és adaptív kijelzővel ellátott készülékek a gyártó állítása szerint még ragyogó napsütésben is megállják a helyüket. A teljesítményéért és a zökkenőmentes működéséért a négymagos, 1,2 GHz-es processzor felel, amelynek köszönhetően a weboldalak betöltése és a felhasználói felület kezelése is gyorsabbá válik.

Ezenkívül az okostelefonok olyan, a Galaxy sorozatra jellemző funkciókkal bírnak, mint az ultra energiatakarékos üzemmód, a privát üzemmód és a több-képernyős funkció. Az Android 4.4-es változatát (KitKat) futtató készülékek a környező zajoktól függően intelligensen szabályozzák a hangerőt is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.